Print-Photos-Online.comPrint-Photos-Online.comPrint-Photos-Online.comPrint-Photos-Online.com

Συχνές Ερωτήσεις

Όλες οι φωτογραφικές υπηρεσίες του Print-Photos-Online.com, παρέχονται από την εταιρία Alfa Color Φωτογραφικά Εργαστήρια Α.Ε. Η Alfa Color Α.Ε. σας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών για τις ψηφιακές φωτογραφίες σας:

  • Δωρεάν Online Photo Album. Πρόκειται για απλό, φιλικό προς τον χρήστη και χωρίς καμία χρέωση διαδικτυακό φωτογραφικό album. Για να μοιράζεστε τις αγαπημένες σας αναμνήσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας ή για να αποθηκεύετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες, οποιαδήποτε στιγμή εσείς θελήσετε, από οποιονδήποτε συνδεδεμένο στο Internet υπολογιστή.
  • Εκτύπωση φωτογραφιών μέσω του Print-Photos-Online.com. Το Print-Photos-Online.com σας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εξυπηρέτησης ψηφιακών φωτογραφικών υπηρεσιών. Μέσα από αυτή την υπηρεσία, μπορείτε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας μέσω Internet με ταχύτητα και ευκολία, «κατεβάζοντας» τις φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας στο εργαστήριο εκτύπωσης του Print-Photos-Online.com. Εν συγκρίσει με τις εκτυπώσεις μέσω του εκτυπωτή του υπολογιστή, οι εκτυπώσεις φωτογραφιών με την υπηρεσία εκτύπωσης φωτογραφιών μέσω Internet, κοστίζουν τουλάχιστον 4 φορές φθηνότερα, έχουν διάρκεια ζωής, δεν χάνουν το χρώμα τους, δεν χάνετε χρόνο, και δεν ανησυχείτε για τυχόν κολλήματα χαρτιού ή άδεια δοχεία μελανιών
  • Ποικιλία Εκτυπώσεων. Εκτυπώστε σε μέγεθος poster, σε κούπες, σε καμβά, σε αυτοκόλλητο, μπλουζάκι, mouse pads κι όχι μόνο…Βρείτε όλες τις πιθανές και μη μορφές εκτύπωσης στο Print-Photos-Online.com.
  • Γίνετε μέλος του Print-Photos-Online.com. Η εγγραφή είναι ελεύθερη; Ναι! Η εγγραφή στο Print-Photos-Online.com είναι απολύτως ελεύθερη και δωρεάν, χωρίς καμιά περεταίρω υποχρέωση.
  • Ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής; Με τραπεζική κάρτα. Με πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard

Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες παραδίδονται στον χώρο που θα μας υποδείξετε σε δύο εργάσιμες ημέρες

Από την στιγμή που ολοκληρώσετε την διαδικασία συμπλήρωσης των στοιχείων σας και αποστείλετε την αίτηση, το σύστημα διαχείρισης του Print Photos Online θα σας στείλει αυτόματα 1 email ενεργοποίησης λογαριασμού. Το email σας στέλνεται άμεσα (εντός 1 λεπτού), υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην σταλεί κατευθείαν στην εισερχόμενη αλληλογραφία σας. Ελέγξτε λοιπόν μήπως σας έχει σταλεί στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spum mail, bulk mail, junk mail κ.τ.λ.). Στην περίπτωση που μέσα σε διάστημα 10 λεπτών δεν σας έχει σταλεί κανένα email ενεργοποίησης από το Print Photos Online, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε γράψει λάθος τον λογαριασμό του mail σας. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τον λόγο για τον οποίο δεν παραλάβατε email ενεργοποίησης λογαριασμού μέλους.

Από την στιγμή που παραλάβετε το email ενεργοποίησης, ακολουθήστε τα βήματα και όπως σας συμβουλεύει ενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας. Όταν ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό μέλους, θα σας ζητηθεί το προσωπικό username και password. Πληκτρολογήστε σωστά και τότε θα συνδεθείτε με τον προσωπικό χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών. Αν έχετε ξεχάσει το username και το password μην διστάσετε να το ζητήσετε από την “αποστολή password”.

Ακριβείς διαστάσεις φωτογραφικών μεγεθών

Τα κλασικά φωτογραφικά μεγέθη για εκτύπωση έχουν ως εξής:

09×13    08,9 x 12,7cm
10×15    10,2 x 15,2cm
13×18    12,7 x 18,1cm
15×21    15,2 x 21,0cm
20×25    20,3 x 25,4cm
20×30    20,3 x 30,5cm
24×30    25,4 x 30,5cm
25×38    25,4 x 38,1cm

Χρήσιμες συμβουλές:

1. Όλα τα μεγέθη αφορούν ανάλυση 300dpi

2. Ένας εύκολος τρόπος να κροπάρετε τα αρχεία σας στα παραπάνω μεγέθη, είναι να ανοίξετε το αρχείο στο photoshop, να πάρετε το crop tool και να ορίσετε width και height σύμφωνα με τον ανωτέρω πίνακα. Μονάδα μέτρησης cm και 300dpi pixels/inch.

3. Για μεγέθη μικρότερα του 9Χ13 ορίζουμε το μέγεθος που θέλουμε (π.χ. 5×7 6×9 7×10) και μετά κάνουμε έναν καμβά σε μέγεθος π.χ. 8,9×12,7cm για να μας βγει σε χαρτί 9x13cm. Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε π.χ. μία 13x18cm (ορίζουμε 12,7×18,1) σε μία 15×20 (καμβάς μεγέθους 15,2×20,3cm).

4. Για μεγέθη 30x40cm και μεγαλύτερα και εκτύπωση σε πόστερ ή καμβά, ορίζετε ακριβώς το μέγεθος που επιθυμείτε π.χ. για 40×50 ορίζετε 40x50cm. Είναι γεγονός πως σε αυτές τις εκτυπώσεις η διαφορά από 200 σε 300dpi είναι ανεπαίσθητη.

Η εκτύπωση των φωτογραφιών γίνεται σε 3 μηχανήματα Fuji Frontier. Πρόκειται για την ναυαρχίδα των μηχανημάτων εκτύπωσης φωτογραφίας.

Στο αμιγώς τεχνικό κομμάτι, η εκτύπωση των παραγγελιών γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουμε ορίσει. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα αυτόματης διόρθωσης που μας προσφέρει η Fuji & ελέγχοντας χειροκίνητα της φωτεινότητα, εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες των πελατών μας & προσπαθούμε να επιτύχουμε 1 όμορφο ποιοτικά αποτέλεσμα.

Όλες οι φωτογραφίες εκτυπώνονται σύμφωνα με τη δική μας κρίση & με την διασφάλιση ποιότητας που μας παρέχει το Iso 9002 που διαθέτουμε. Στην περίπτωση κατά την οποία ο πελάτης επιθυμεί να εκτυπωθούν οι φωτογραφίες του χωρίς καμία χρωματική διόρθωση, οφείλει να το αναγράψει στα σχόλια της παραγγελίας του.

Τα συνεργαζόμενα φωτογραφικά καταστήματα απ όπου μπορείτε να παραλάβετε τις φωτογραφίες και τα φωτογραφικά προϊόντα που έχετε παραγγείλει είναι τα εξής:

– Αλφα Κολόρ α.ε.- Ηρούς 29 & Σαρπηδόνος Κολωνός Αθήνα – τηλ. 210-5120410

– Photoshop – Αγ. Παρασκευής 58 Χαλάνδρι Αθήνα – τηλ. 210-6839180

– Original Print – Τυπογραφείο – Σόλωνος 116 Αθήνα – τηλ. 210-3838326

Φυσικά και μπορούμε να σας στέλνουμε τις φωτογραφίες και τα φωτογραφικά προϊόντα που έχετε παραγγείλει με την εταιρεία courier της αρεσκείας σας.

Κατά την ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας & στις παρατηρήσεις ενημερώστε μας για την εταιρεία Courier που επιθυμείτε να αποστείλουμε την παραγγελία σας.

Οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το Print-Photos-Online.com σαν φωτογραφικό εργαστήριο είναι πάρα πολλές. Επιγραμματικά αναφέρουμε τις περισσότερες:

– Εκτυπώσεις σε ξύλο

– Εκτυπώσεις ψηφιακών album

– Εμφανίσεις φιλμ

– Εμφανίσεις slide

– Εμφανίσεις Α/Μ φιλμ

– Εκτύπωση contact

– Αντιγραφές – scanning φωτογραφιών

– Scanning φιλμ, slide, Α/Μ film

– Επεξεργασία χαλασμένων φωτογραφιών (retous)

– Αντιγραφή – μοντάζ κινηματογραφικών μέσων

– Εμπόριο φωτογραφικών ειδών κ.α.

Μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες για κάππα φιξ ή για κορνίζα με ταχυδρομείο ή Courier στην εξής διεύθυνση:

Print Photos Online
Αλφα Κολόρ Α.Ε.
Φωτογραφικά Εργαστήρια
Ηρούς 29 Κολωνός
Τ.Κ. 104-42 Αθήνα
Αττική Ελλάδα
Τηλέφωνο: 210-7219413

Μαζί με τη φωτογραφία που μας αποστέλλετε, θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχουν το Ονοματεπώνυμο σας, η διεύθυνση σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, η παραγγελία σας (τι ακριβώς θέλετε να κάνουμε την φωτογραφία που μας στείλατε) και τον τρόπο αποστολής προς εσάς. Μόλις παραλάβουμε την παραγγελία σας, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για τις απαραίτητες διευκρινήσεις και το κόστος της παραγγελίας σας.

Μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφικά αρχεία προς εκτύπωση με ταχυδρομείο ή Courier στην εξής διεύθυνση:

Print Photos Online
Αλφα Κολόρ Α.Ε.
Φωτογραφικά Εργαστήρια
Ηρούς 29 Κολωνός
Τ.Κ. 104-42 Αθήνα
Αττική Ελλάδα
Τηλέφωνο: 210-7219413

Μαζί με τα φωτογραφικά αρχεία που μας αποστέλλετε, θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχουν το Ονοματεπώνυμο σας, η διεύθυνση σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, η παραγγελία σας (τι μέγεθος θέλετε να εκτυπώσουμε τις φωτογραφίες που μας στείλατε) και τον τρόπο αποστολής προς εσάς. Μόλις παραλάβουμε την παραγγελία σας, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για τις απαραίτητες διευκρινήσεις και το κόστος της παραγγελίας σας.

Στα προγράμματα εκτύπωσης που διαθέτουμε, υπάρχει 1 μηχανισμός που αφαιρεί αυτόματα τα κόκκινα μάτια.

Από εκεί & πέρα, είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των εκτυπώσεων που έχουμε να διαχειριστούμε που δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε μη αυτοματοποιημένη επεξεργασία κόκκινων ματιών.

Επιπλέον θα σας προτείναμε, να προσπαθήσετε να βρείτε στο μενού της φωτογραφικής σας μηχανής, την ρύθμιση που έχει για την αποφυγή των κόκκινων ματιών.

Αν δυσκολευτείτε, επικοινωνήστε μαζί μας λέγοντας μας τον τύπο της μηχανής και εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε.

Το φωτογραφικό χαρτί που εκτυπώνουμε, όπως και όλα τα αναλώσιμα είναι Fujifilm. Όλες οι φωτογραφίες μέχρι και το μέγεθος 25x38cm εκτυπώνονται σε μηχανήματα Fujifilm Frontier.

Οι τύποι των φωτογραφικών χαρτιών που εκτυπώνουμε είναι 3:

1. Γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί

2. Ματ φωτογραφικό χαρτί

3. Silk φωτογραφικό χαρτί

Μπορείτε να επιλέξετε το είδος του φωτογραφικού χαρτιού που θέλετε να εκτυπώσουμε τις φωτογραφίες σας, στην σελίδα που επιλέγετε μέγεθος εκτύπωσης & ποσότητα. Κάποια μεγέθη εκτύπωσης έχουν την δυνατότητα να εκτυπωθούν σε όλους τους τύπους χαρτιού, κάποια άλλα σε 2 τύπους, ενώ κάποια άλλα εκτυπώνονται μόνο σε 1 τύπο χαρτιού.

Για μεγάλα μεγέθη εκτύπωσης (από 30x40cm & άνω) ο τύπος χαρτιού που χρησιμοποιείται είναι Ματ.

Τα φωτογραφικά εργαστήρια του Print Photos Online, λειτουργούν καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών. Φυσικά εσείς μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες φωτογραφιών ή φωτογραφικών προϊόντων, όλες τις ημέρες & ώρες του χρόνου.

Οι μέσοι χρόνοι ολοκλήρωσης των παραγγελιών, αναλύονται ακριβώς παρακάτω:

Εκτυπώσεις σε φωτογραφικό χαρτί:

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε φωτογραφία για μεγέθη από 9x13cm έως & 25x38cm, ολοκληρώνονται εντός 2 εργάσιμων ημερών.

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε φωτογραφία (poster) για μεγέθη από 30x40cm έως & 60x90cm , ολοκληρώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε φωτογραφία (poster) για μεγέθη από 70x100cm έως & 120x180cm , ολοκληρώνονται εντός 1 εβδομάδας.

Εκτυπώσεις σε φωτογραφικό χαρτί με Κάππα φιξ ή Κάππα φιξ & κορνίζα:

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε φωτογραφία (poster) με Κάππα φιξ ή Καππά φιξ & κορνίζα, ολοκληρώνονται εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Εκτυπώσεις σε καμβά:

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε καμβά για μεγέθη από 30x40cm έως & 60x90cm , ολοκληρώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε καμβά για μεγέθη από 70x100cm έως & 120x180cm , ολοκληρώνονται εντός 1 εβδομάδας.
Εκτυπώσεις σε καμβά & τελάρωμα:

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε καμβά & τελάρωμα, ολοκληρώνονται εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Εκτυπώσεις σε μουσαμά:

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε μουσαμά, ολοκληρώνονται εντός 1 εβδομάδας.

Εκτυπώσεις σε μουσαμά & τελάρωμα:

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε μουσαμά & τελάρωμα, ολοκληρώνονται εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Εκτυπώσεις σε αυτοκόλλητο & Backlite:

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε αυτοκόλλητο ή Backlite, ολοκληρώνονται εντός 1 εβδομάδας.

Εκτυπώσεις σε φωτογραφικά προϊόντα:

-Όλες οι παραγγελίες εκτύπωσης σε φωτογραφικά προϊόντα πρέσας (mousepad, puzzle, κουπα, μπλουζάκι, κουκλάκι, snow glob, πλακάκι, σαλιάρα, καπέλο, τσάντα κ.τ.λ.), ολοκληρώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Όταν ολοκληρωθεί η παραγγελία, αποστέλλεται προς τον πελάτη/παραλήπτη ή σε συνεργαζόμενο φωτογραφικό κατάστημα. Οι μέσοι χρόνοι αποστολής των παραγγελιών, αναλύονται ακριβώς παρακάτω:

Αποστολή με Courier:

-Όλες οι αποστολές διεκπεραιώνονται εντός 2 εργάσιμων ημερών.

Αποστολή με ΕΛ.ΤΑ.:

-Όλες οι αποστολές διεκπεραιώνονται εντός 1 εβδομάδας.

Αποστολή/παραλαβή από συνεργαζόμενο φωτογραφικό κατάστημα:

-Όλες οι αποστολές/παραλαβές διεκπεραιώνονται εντός 2 εργάσιμων ημερών.

Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση σχετικά με τους μέσους χρόνους ολοκλήρωσης των παραγγελιών, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email ή καλώντας μας στο τηλ. 210-7219413.

– Το puzzle “15×21” (15x21cm) περιέχει 60 κομμάτια

– Το puzzle “Καρδιά” περιέχει 75 κομμάτια

– Το puzzle “20×25” (20x25cm) περιέχει 30 κομμάτια & είναι ιδανικό για παιδιά

– Το puzzle “A4” (20x30cm) περιέχει 120 κομμάτια

– Το puzzle “A3” (24x36cm) περιέχει 252 κομμάτια.

Αποστέλλονται έτοιμα (φτιαγμένα) σε διάφανη ζελατίνα. Υπάρχει δυνατότητα να αποσταλούν και άφτιαχτα με όλα τα κομμάτια σε σακουλάκι.

Το υλικό που φτιάχνεται η κούπα είναι πορσελάνη. Δεν προτείνεται να πλένεται σε πλυντήριο πιάτων αλλά στο χέρι. Να προτιμάτε τα φωτογραφικά αρχεία που θέλετε να εκτυπώσετε πάνω σε κούπα να είναι οριζόντια και όχι κάθετα, για να καταλαμβάνουν περισσότερη επιφάνεια.

Ο καμβάς είναι ένα πολύ πρωτότυπο υλικό, που πάνω του μπορούμε να εκτυπώσουμε μια φωτογραφία. Είναι κάτι σαν καραβόπανο με πολλούς μικρούς πόρους. Η φωτογραφία πάνω σε καμβά παίρνει μια πολύ ενδιαφέρουσα μορφή, που παραπέμπει λίγο και σε ζωγραφική.

Το υλικό του καμβά είναι πολύ εύκαμπτο (δεν κάνει εύκολα σπασίματα, όπως η εκτύπωση σε φωτογραφία) και είναι το ιδανικό υλικό για τελάρωμα.

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με την αποστολή των φωτογραφιών στον χώρο σας, την παραλαβή από κάποιο συνεργαζόμενο φωτογραφικό κατάστημα όπως και τις χρεώσεις μπορείτε να τις βρείτε στην ενότητα “Τρόποι Αποστολής“.

Κατ αρχήν σας ευχαριστούμε πολύ για την παραγγελία που μόλις κάνατε. Αμεσα θα πρέπει να λάβετε από το Print Photos Online.com 1 email που επιβεβαιώνει την παραγγελία σας. Στην περίπτωση που η πληρωμή έχει γίνει με πιστωτική κάρτα, θα λάβετε και ένα e-mail επιβεβαίωσης από την Alpha Bank (η τράπεζα με την οποία συνεργάζεται το Print-Photos-Online.com). Ελέγξτε μήπως τα – email επιβεβαίωσης της παραγγελίας έχουν πάει στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Εν συνεχεία μπορείτε να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για την πορεία της παραγγελίας σας μέσω την ενότητας “Οι παραγγελίες μου”, που θα βρείτε στο Control Panel του λογαριασμού σας.

Τέλος όταν η παραγγελία σας σταλεί με Courier, ΕΛ.ΤΑ. ή σε κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα, 1 ακόμα email θα σας σταλεί την ημέρα της αποστολής του δέματος με τις φωτογραφίες ή τα φωτογραφικά προϊόντα, που θα σας ενημερώνει για την αποστολή του δέματος σας και από που μπορείτε να αναζητήσετε την ακριβή ημερομηνία και ώρα παραλαβής του.

Στην περίπτωση κατά την οποία, για κάποιο λόγο η παραγγελία σας δεν γίνει δεκτή (μη αποδοχή της κάρτας σας από την τράπεζα, μη ολοκλήρωση της παραγγελίας λόγω λάθους κ.τ.λ.), τότε και πάλι κάποιος συνεργάτης του Print Photos Online Team θα σας ενημερώσει είτε τηλεφωνικά, είτε με email για την μη ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, εξηγώντας και τους λόγους της απόρριψης.

Είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το βάρος του δέματος των φωτογραφιών και των φωτογραφικών προϊόντων που έχετε παραγγείλει, φτάνει ή ξεπερνάει τα 2 κιλά.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, ο όγκος των εκτυπώσεως σίγουρα θα είναι αρκετά μεγάλος, άρα και το κόστος προ μεταφορικών αυξημένος. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, το επιπλέον κόστος των μεταφορικών καλύπτεται αποκλειστικά από εμάς.

Είναι κάτι σαν επιβράβευση προς τον πελάτη, για την μεγάλη παραγγελία που πραγματοποίησε.

Παρακάτω κοινοποιούμε την κριτική του πελάτη:

Παρήγγειλα την εκτύπωση αναμνηστικών φωτογραφιών του Νηπιαγωγείου και παρέλαβα 12 από τις 40 φωτογραφίες των νηπίων μας και 21 φωτογραφίες από βάπτιση ενός τρίτου παιδιού!!! Επικοινώνησα με την εταιρεία και μου ζήτησαν να τους στείλω φωτογραφία αυτά που παρέλαβα! Στο email τους ζήτησα να ακυρώσουν την παραγγελία αφενός γιατί με σόκαρε με πόση ευκολία μπορούν να σταλούν τα προσωπικά μας δεδομένα σε τρίτους και αφετέρου γιατί η ποιότητα εκτύπωσης των φωτογραφιών ήταν πάρα πολύ κακή. Συγκεκριμένα η επιδερμίδα των παιδιών ήταν υπερβολικά λευκή και η μια φωτογραφία, που ήταν λίγο μεγαλύτερη, ήταν σα σκίτσο. Μου απάντησαν αμέσως ότι βρήκαν τις φωτογραφίες μου (θεωρώ ότι εκτυπώθηκαν εκείνη τη στιγμή), ότι τις έστειλαν αμέσως με κούριερ και τις φωτογραφίες της βάπτισης να τις καταστρέψω. Μου είπαν επίσης ότι η αντίληψη των χρωμάτων του καθενός είναι υποκειμενική, οπότε δεν είναι υποχρεωμένοι να ακυρώσουν την παραγγελία. Όλοι οι γονείς των παιδιών, που τις είδαν, είπαν ότι τα παιδιά έχουν βγει σα φαντάσματα και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τις φωτογραφίες που έστειλα για εκτύπωση. Απαράδεκτη συμπεριφορά. Αναρωτιέμαι εάν ανέβαζα στα σόσιαλ φωτογραφίες της βάπτισης του ξένου παιδιού, πως θα αισθάνονταν οι γονείς του εάν το έβλεπαν;
Ακολουθεί η απάντηση μας, όπου λόγω περιορισμών δεν χωράει στην google:
Ο πελάτης προχώρησε σε παραγγελία μέσω του διαδικτυακού μας καταστήματος στις 31/5. Η παραγγελία ήταν χωρισμένη σε 4 υποπαραγγελίες:
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 1 φωτογραφίας μεγέθους 13x18cm.
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 1 φωτογραφίας μεγέθους 13x18cm.
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 12 φωτογραφιών μεγέθους 13x18cm.
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 25 φωτογραφιών μεγέθους 13x18cm.
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 1 φωτογραφίας μεγέθους 20x25cm.
Η επεξεργασία της παραγγελίας ολοκληρώθηκε & απεστάλη εντός της ίδιας ημέρας (31/5). Ο πελάτης ενημερώθηκε με μήνυμα σχετικά με τον αριθμό αποστολής & την εταιρία courier.
Την επόμενη μέρα το μεσημέρι (1/6) ο πελάτης επικοινώνησε με το τηλεφωνικό μας κέντρο. Μας ενημέρωσε ότι έλαβε την παραγγελία του, αλλά έχει γίνει λάθος & κάποιες από τις φωτογραφίες δεν του ανήκουν. Παρόλο που η διαδικασία παραγωγής & πακεταρίσματος είναι σχεδόν αυτοματοποιημένη, κατά καιρούς μπορεί να συμβεί να μπερδευτούν 2 διαφορετικές παραγγελίες κατά το φακέλωμα τους. Ως εκ τούτου ζητήσαμε από τον πελάτη να φωτογραφήσει & να μας αποστείλει με mail 2-3 από τις λάθος φωτογραφίες, ώστε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι μπορεί να πήγε στραβά & κατόπιν να προχωρήσουμε στην επανεκτύπωση όσων φωτογραφιών δεν παρέλαβε.
Στις 13:57 της ίδιας ημέρας λαμβάνουμε mail από τον πελάτη όπου περιέχει συνημμένο αρχείο με τις λάθος φωτογραφίες. Στο γραπτό μήνυμα που συνόδευε το συνημμένο αρχείο, ο πελάτης εξέφρασε την ανησυχία του μη τυχών & οι δικές του φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια κάποιου άλλου. Επιπλέον εξέφρασε την επιθυμία να ακυρώσουμε την παραγγελία του, καθώς θεώρησε ότι η ποιότητα των φωτογραφιών που παρέλαβε δεν ήταν καλή. Αυτό μας έκανε εντύπωση, καθώς κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία, σε καμία στιγμή δεν διαμαρτυρήθηκε για την ποιότητα των εκτυπώσεων.
Στις 14:00 της ίδιας ημέρας το τμήμα παραγωγής μας ενημερώνει ότι, οι φωτογραφίες του πελάτη λόγω ανθρώπινου λάθους είχαν παραπέσει & βρίσκονται στα εργαστήρια μας. Συγκεκριμένα είχαν αποσταλεί σωστά οι παρακάτω υποπαραγγελίες:
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 1 φωτογραφίας μεγέθους 13x18cm.
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 1 φωτογραφίας μεγέθους 13x18cm.
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 12 φωτογραφιών μεγέθους 13x18cm.
– 1 υποπαραγγελία αφορούσε την εκτύπωση 1 φωτογραφίας μεγέθους 20x25cm.
Κατά την καταχώρηση των υποπαραγγελιών, ο υπάλληλος εκτύπωσε μαζί τις 3 υποπαραγγελίες με τις 1+1+12 φωτογραφίες μεγέθους 13x18cm. Εκτύπωσε ξεχωριστά την 1 υποπαραγγελία με τις 25 φωτογραφίες μεγέθους 13x18cm & αυτές είναι που παράπεσαν.
Στις 14:05 της ίδιας ημέρας απαντάμε στον πελάτη. Το απαντητικό μήνυμα περιέχει συνημμένο αρχείο, όπου έχουμε φωτογραφήσει τις φωτογραφίες που λείπουν από την παραγγελία του. Η απάντηση μας είναι η κάτωθι:
Έχουμε βρει τις φωτογραφίες σας & θα προχωρήσουμε στην αποστολή τους από εμάς σήμερα (συνημμένο αρχείο). Τις φωτογραφίες που έχετε στα χέρια σας & δεν σας ανήκουν, παρακαλούμε όπως τις καταστρέψετε.
Τέλος η δυνατότητα ακύρωσης της παραγγελίας δεν είναι δυνατή καθώς στην εκτύπωση της φωτογραφίας οι κρίσεις είναι πάντα υποκειμενικές & ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη των χρωμάτων. Επιστροφές φωτογραφιών είναι αποδεχτές μόνο στην περίπτωση κατά την οποία ο πελάτης μας στείλει εκ των προτέρων δείγματα φωτογραφιών & το αποτέλεσμα που παραλαμβάνει δεν είναι σαν το πρωτότυπο. Από την στιγμή όμως που δεν μας δίνεται κάποια κατεύθυνση, οι φωτογραφίες εκτυπώνονται σύμφωνα με τη δική μας κρίση & με την διασφάλιση ποιότητας που μας παρέχει το Iso.
Με νέο μήνυμα θα σας ενημερώσουμε για τον αριθμό αποστολής της παραγγελίας σας.
Στις 15:00 της ίδιας ημέρας η εταιρία courier παραλαμβάνει το δέμα με τις σωστές φωτογραφίες του πελάτη.
Στις 15:27 της ίδιας ημέρας, ενημερώνουμε τον πελάτη με μήνυμα σχετικά με τον αριθμό αποστολής & την εταιρία courier.
Στις 16:51 της ίδιας ημέρας ο πελάτης μας στέλνει νέο μήνυμα & σε έντονο ύφος μας ρωτάει, γιατί του στείλαμε εκ νέου την παραγγελία του, ενώ επιθυμεί να γίνει ακύρωση. Προφανώς όμως δεν είχε διαβάσει το μήνυμα που του είχαμε στείλει & τον ενημερώναμε σχετικά με την εύρεση των φωτογραφιών του. Ως εκ τούτου στις 16:55 της ίδιας ημέρας προχωράμε στην επαναπροώθηση του μηνύματος που δεν είχε διαβάσει.
Στις 17:13 της ίδιας ημέρας ο πελάτης μας στέλνει νέο μήνυμα & πάλι σε έντονο ύφος. Επιμένει ότι οι φωτογραφίες είναι κακής ποιότητας & πως επανεκτυπώσαμε τις φωτογραφίες που έλειπαν & τις στείλαμε άμεσα, ώστε να μην του επιστρέψουμε τα χρήματα. Επιπλέον μας ενημερώνει ότι θα προβεί σε αναφορά στο συνήγορο του καταναλωτή.
Στις 17:41 της ίδιας ημέρας απαντάμε στον πελάτη. Στο απαντητικό μας μήνυμα, προσπαθούμε να δώσουμε στον πελάτη να καταλάβει, τον τρόπο με τον λειτουργούμε σαν εταιρία & πως γίνεται η εκτύπωση των φωτογραφιών. Η απάντηση μας είναι η κάτωθι:
Σχετικά με το λάθος που έγινε, το παραδεχτήκαμε από την 1η στιγμή & προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να παραλάβετε την παραγγελία σας ολοκληρωμένη. Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε, ότι δεν προχωρήσαμε σε επανεκτύπωση φωτογραφιών, αλλά βρήκαμε τις φωτογραφίες σας που είχαν μπερδευτεί. Σας ενημερώσαμε άμεσα για τις προθέσεις μας & προχωρήσαμε στην αποστολή των φωτογραφιών που σας έλειπαν.
 
Σχετικά με την ποιότητα των φωτογραφιών & μη λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι έχετε αποδεχτεί τους όρους χρήσης της σελίδας μας (όπου αναγράφεται κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να γίνει ακύρωση παραγγελίας), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:
 
– Όλες οι εκτυπώσεις γίνονται σε μηχανήματα Fuji Frontier & η επεξεργασία τους γίνεται μέσω του προγράμματος της Fuji.
– To πρόγραμμα της Fuji αναλαμβάνει τυχών χρωματικές διορθώσεις.
– Στην περίπτωση κατά την οποία κάποιος πελάτης δεν επιθυμεί να προβούμε σε χρωματικές διορθώσεις, θα πρέπει να μας ενημερώσει σχετικά.
– Σε καθημερινή βάση λαμβάνουμε περίπου 500 παραγγελίες & στα εργαστήρια μας εκτυπώνονται περισσότερες από 15000 (δεκαπέντε χιλιάδες) φωτογραφίες. Αν λάβουμε υπόψιν ότι οι κρίσεις σχετικά με τα χρώματα & την φωτεινότητα είναι υποκειμενικές & από την στιγμή που είναι αδύνατον να ρωτήσουμε κάθε πελάτη ξεχωριστά για τις προτιμήσεις του, προχωράμε στην εκτύπωση των φωτογραφιών, σύμφωνα με την εμπειρία & με την κρίση μας. Ως εκ τούτου είναι απίθανο να γνωρίζουμε, τι ακριβώς επιθυμείτε σχετικά με τις χρωματικές διορθώσεις. 
Το τελευταίο μήνυμα που λάβαμε από το πελάτη ήταν στις 18:04 της ίδιας ημέρας. Σε αυτό το μήνυμα μας ενημέρωνε ότι είδαν πολλοί (γνωστοί/φίλοι) τις φωτογραφίες που του αποστείλαμε & όλοι συμφώνησαν, ότι η ποιότητα είναι απαράδεκτη. Επιπλέον η μεγάλη φωτογραφία μεγέθους 20x25cm που παρέλαβε, ήταν πολύ κακής ποιότητας σαν σκίτσο. Την επόμενη μέρα (2/6) εξετάσαμε την μεγάλη φωτογραφία, που ο πελάτης παραπονέθηκε ότι είναι σαν σκίτσο & τότε διαπιστώσαμε ότι το αρχείο που μας έστειλε & συγκεκριμένα τα πρόσωπα των παιδιών είναι όντως σαν σκίτσο. Ο πελάτης είχε χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα για να προσθέσει κείμενο στην φωτογραφία & το φίλτρο παραμόρφωνε τα πρόσωπα των παιδιών. Παρόλο που μας έκανε εντύπωση που κανένας από τους πολλούς (γνωστούς/φίλους) δεν εντόπισε το πρόβλημα του αρχείου που μας έστειλε ο πελάτης, κρίναμε σωστό να τον ενημερώσουμε σχετικά. Η απάντηση μας είναι η κάτωθι:
Σχετικά την μεγάλη φωτογραφία που μας κατηγορείτε ότι είναι σαν ζωγραφιά, θα προτείναμε να την ανοίξετε σε πλήρη οθόνη υπολογιστή (& όχι σε οθόνη κινητού). Όπως θα δείτε η φωτογραφία είναι όντως σαν σκίτσο, γιατί απλούστατα το φίλτρο που χρησιμοποιήσατε για να προσθέσετε την λεζάντα του σχολείου την παραμόρφωσε. Συνημμένα μπορείτε να βρείτε την πρωτότυπη φωτογραφία (που επιλέξατε να εκτυπωθεί σε μέγεθος 13x18cm) όπου τα πρόσωπα είναι καθαρά, σε αντίθεση με την φιλτραρισμένη (που επιλέξατε να εκτυπωθεί σε μέγεθος 20x25cm), όπου τα πρόσωπα δεν είναι καθαρά.
Δεν έχουμε τοποθετηθεί ακόμα για 2 πολύ σημαντικά θέματα:
– Σχετικά με τον ισχυρισμό του πελάτη, ότι εκτυπώσαμε εκ νέου τις φωτογραφίες που έλειπαν. Αυτό είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί, καθώς στο πίσω μέρος των φωτογραφιών υπάρχει εκτυπωμένος ο αριθμός καταχώρησης στο μηχάνημα εκτύπωσης. Πρόκειται για 6ψήφιο αριθμό. Αν ο πελάτης κοιτάξει πίσω από τις φωτογραφίες θα δει ότι οι φωτογραφίες που έλαβε με την 1η αποστολή έχουν αριθμό (τυχαία) 100001 & οι φωτογραφίες που έλαβε με την 2η αποστολή έχουν αριθμό 100002 (ακριβώς 1 Νο μετά). Αν η εκτύπωση είχε γίνει μετά από 24 ώρες, ο αριθμός αυτός δεν θα ήταν συνεχόμενος, αλλά θα υπήρχε μεγάλη διαφορά, καθώς ανάμεσα στις 2 καταχωρήσεις θα είχαν μπει & παραγγελίες άλλων πελατών.
– Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα λυπούμαστε για το ανθρώπινο λάθος στο οποίο υποπέσαμε. Είναι όμως κάτι που δυστυχώς μπορεί να συμβεί, ακόμα & στο μικρότερο φωτογραφικό κατάστημα της γειτονιάς. Έχουμε καταφέρει να αυτοματοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά χωρίς την βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού η παραγωγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Έχουμε ταυτοποιήσει τις λάθος φωτογραφίες που αποστείλαμε στον πελάτη & γνωρίζουμε σε ποιον ανήκουν. Τον ενημερώσαμε για το συμβάν, ώστε & αυτός να γνωρίζει για το λάθος μας, ενώ ήδη έχει λάβει την παραγγελία του.
0

 

Για παραγγελίες Express, "Προχωρήστε σε αγορά σαν επισκέπτης".

Για να διαχειρίζεστε projects & παραγγελίες & να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας,

εγγραφείτε στην σελίδα μας ή συνδεθείτε (αν διαθέτετε ήδη λογαριασμό).

Σύνδεση

Εγγραφή

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την εμπειρία σας σε αυτόν τον ιστότοπο, για την διαχείριση πρόσβασης στον λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου.

 

ΚΑΛΑΘΙ
  • No products in the cart.